به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف در دیدار با بانوان کارآفرین مدیران عامل شرکت های دانش بنیان که صبح امروز (یکشنبه 3 بهمن) به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و حضرت زهرا (س) برگزار شد. روز زن ضمن تبریک روز زن به بانوان کارآفرین کشور گفت: در شخصیت حضرت زهرا(س) و امام(س) که امروز میلاد ایشان نیز می باشد، یک نکته بسیار مهم و اساسی وجود دارد که امام فقیه، عارف، فیلسوف و استاد از حوزه دینی و جنبههای فقهی ما در این زمینه «حضرت زهرا(س) در بعد اجتماعی و سایر ابعاد برای همه جامعه، اعم از زن و مرد، رهبری و الگوی واقعی بود. بعد انسانی و حتی اجتماعی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در جامعه ما جنسیت مشکلی ندارد و زنان می توانند فعال باشند، اگرچه فرهنگ غربی به دنبال نگاه مردانه به زن است، یعنی اگر زنان ویژگی های مردانه پیدا کنند، اما ما چنین ویژگی هایی را نمی پذیریم. دیدگاه ما چنین سؤالی را در شأن زن نمیدانیم.
وی با تاکید بر اینکه ما به سهم خود در مجلس و همه کارمندان دولت نباید زنان را در جامعه در چهارراه مشارکت اجتماعی یا اداره قرار دهیم، گفت: زنان باید قدرت انتخاب و فرصت ایفای نقش، کارآمدی و مدیریت داشته باشند. زنان در جنبه های مختلف کار واضح است که مثلاً در پلیس با آموزش پلیس های زن سعی کردیم از ظرفیت زنان استفاده کنیم و تحول و پویایی آنها را نیز شاهد بودیم.
قالیباف یادآور شد: به عنوان مثال، ما در پلیس فکر میکردیم که زنان را میتوان نه تنها به عنوان کارمند، بلکه در سطح افسری، بلکه در جایگاهی که زنان در آن حضور داشتند، به کار گرفت. ما معتقدیم با کمک بانوان می توان کارهایی را حتی در زمینه های فنی، علمی و مدیریتی انجام داد.
رئیس قوه مقننه با اشاره به آمار استفاده از توان زنان در حوزه فعالیت های دانش بنیان گفت: ایفای نقش زنان در اکثر موارد کمتر از 10 درصد است اما خوشبختانه در حوزه دانش فعالیت های مبتنی بر شاهد حضور پررنگ مدیران عامل زن هستیم و این نشان می دهد که باید از فرصتی که برای جامعه وجود دارد استفاده کنیم و بپذیریم که پویایی جامعه در گرو پویایی خانواده است و رکن خانواده زن است.
* پویایی جامعه زمانی رخ می دهد که خانواده ها پویا می شوند و پویایی خانواده به پویایی زنان و مادران بستگی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به زنان فرصت نقش آفرینی در عرصه های علمی و اجتماعی داده شود گفت: پویایی جامعه زمانی رخ می دهد که خانواده ها پویا شوند و پویایی خانواده در گرو پویایی زنان و مادران است. وقتی همه این مسائل را با هم و کل نگر نگاه کنیم، میتوان آثار رشد و پیشرفت را در جامعه دید.
* با ظهور بنگاه های دانش بنیان، رقابت برای پیشرفت در دنیا به تازگی آغاز شده است و با این بنگاه ها می توانیم عقب نشینی کنیم.
وی با یادآوری وضعیت بوروکراسی صنعتی در عرصه صنعت در قرن اخیر و کاستی های موجود در این حوزه، گفت: امروزه بنگاه های دانش بنیان فرصتی را در جامعه و برای ملت ها و کشورها ایجاد کرده اند که در صورت استفاده صحیح، همه گذشته تاخیر را می توان جبران کرد. در واقع، مسابقه در جهان دوباره شروع شده است و باید دانست که در این خط شروع جدید، سرعت بسیار مهم است.
* مقاومت در برابر کسب و کارهای دانش بنیان ریشه در توانایی آنها در مبارزه با فساد و نابرابری دارد.
قالیباف ادامه داد: وقتی از حوزه فعالیت های دانش بنیان صحبت می کنیم، به اصل هوشمندی، شفافیت و مردمی بودن معتقدیم و می دانیم که این نسل جدید می تواند با کمک به نابرابری ها، بی عدالتی ها و فسادها پایان دهد. فناوری: مقاومت در مقابل، کسبوکارهای دانشبنیان ریشه در همان قدرت این کسبوکارها دارند.
وی افزود: ما نیز نیازمند پایان دادن به اقتصاد دولتی هستیم و در صورت عدم استفاده از توانمندی های بنگاه های دانش بنیان، افق پیشرفتی را در آینده شاهد نخواهیم بود.
* یک دهه تجربه در این زمینه طی قانون جهش تولید دانش بنیان به کار گرفته شده است
مقام معظم رهبری به لایحه جهش در تولید افراد دانش بنیان اشاره کردند و گفتند: در تصویب این قانون از تجربیات یک دهه گذشته استفاده کردیم و نمایندگانی در کمیسیون های تخصصی و هیئت رئیسه لازم است هر سه سال یکبار به روز رسانی شود. زنجیره فعالیت این گروهها کامل نیست و زیرساختهای لازم در حوزه علم و فناوری و منابع مالی فراهم نیست و بروکراسی را کنترل نمیکنیم، نمیتوانیم مجموعههای فعال و پویا از دانش مردم محور با استفاده از هوشمندی، شفافیت داشته باشیم. و مردمی شدن
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این عرصه و نسل رقابت است، افزود: در این عرصه مکان بی ربط است و فرصت ها برای همه دنیا فراهم است. شاید محدودیت هایی در حوزه تحریم برای مناطق خاصی وجود داشته باشد. . وی افزود: پیگیر خنثی سازی تحریم ها هستیم و هسته خنثی سازی تحریم ها را فعالیت بنگاه های دانش بنیان با تکیه بر ظرفیت جوانان می دانیم.
ما در مجلس معتقد به تغییر و کارآمدی با کمک گروه های دانش هستیم
وی با تاکید بر اهمیت جامعیت در موضوعات مرتبط با این حوزه، گفت: ما در مجلس معتقد به تغییر و اثربخشی با کمک گروه های دانش بنیان هستیم و می دانیم که علم می تواند در کوتاه ترین زمان و با بالاترین بازدهی به ثروت تبدیل شود. و کمترین هزینه با کمک این گروه ها. بخور
قالیباف همچنین ادامه داد: با توجه به جمعیت کشور، افق آینده کمی نگران کننده است، اما بدانید که ما بزرگترین پایتخت را در بین کشورهای دنیا داریم و از نعمت جوانان دانش بنیان اعم از جوانان و جوانان برخورداریم. زنان. در همه ابعاد و متولیان امر باید به این موضوع رسیدگی کنند.»
* اجرای قانون و اجرای قانون مهم است
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه قطعاً در برخی قوانین ضعف و اشکال وجود دارد، با اشاره به دو مفهوم اجرا و اجرای قانون، گفت: اجرای قانون بر عهده قوای دیگر است اما اجرای قانون بر عهده مجلس است. اگر به آن توجه نکنیم و به دامنه آن توجه نکنیم اگر قوانین را قبل از تصویب و ابلاغ ارائه نکنیم، اولین متخلف خود خواهیم بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در مجلس کنترل بین وظیفه قانون گذاری و نظارت را در اولویت قرار داده ایم و بر همین اساس جلسات علنی سه شنبه ها را به موضوعات کنترلی اختصاص داده ایم. نمایندگان کمیسیون ها نیز مسائل نظارتی را با جدیت دنبال می کنند.
قالیباف در پایان یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع، پیشنهاد میکنم با کمک نمایندگان در کمیسیونهای آموزش، تحقیقات و صنعت و هیئتمدیره، سعی کنیم اینگونه جلسات را حداقل به صورت فصلی برگزار کنیم و در بازدیدها به این مسائل توجه داشته باشیم. گفتگوها می توانند مسائل و چالش ها را حل کنند.
انتهای پیام/
می توانید این پست را ویرایش کنید
.