به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیئت مدیره خبرگزاری فارس، مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی استاد اخلاق در یکی از سخنان خود فرمودند: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: «اگر از پروردگارتان درباره سؤال کن، جوابش را خواهی دانست.» اگر کسی از پروردگارش سؤال کند و ببیند جواب میگیرد، بگوید: «فَلَقُل».
وی ادامه داد: در اینجا معظم له می فرمایند «الحمد لله تعالی و تعالی. اینجاست که نشانه هایی از پاسخ را می بینم.
مجتبی تهرانی گفت: اما در جایی که در پاسخ به تأخیر می بینم «و به خاطر موارد زیر تأخیر دارم». كسى كه در اجابت دعاى خود تأخير ديده است «فَالْقُلُ»; باید بگوید: «الحمد لله کل الحال» (کنزل الامال، ج 2، ص 72 – نهج الدعا، ج 1، ص 222); در هر حال خدا را شکر می کنم که به من داده یا هنوز به من نداده است.
این استاد اخلاق تصریح کرد: چرا؟ مشکل این است و ما داریم بحث دعایی می کنیم. من در گذشته در این مورد بحث کرده ام و در بحث دعای چند سال پیشم به تفصیل آمده است. از جمله مواردی که در نماز حرام و البته مضر است، عجله در اجابت است. یک روز می بینید که جواب می آید و معلوم می شود که من با خدا چگونه رفتار می کنم. اما چون می بیند هنوز خبری نیست، در اینجا باید متذکر شد: باید مواظب باشد که در پاسخگویی عجله نکند.
وی افزود: زیرا این وضعیت باعث تاخیر در پاسخگویی می شود. تا خدا این وضع را می بیند می گوید: فعلا دستت را بگیر و به او نده. نه اینکه مطلقاً چیزی به او ندادی. حالا منظورم این نیست که شاید خودمان هم گاهی شبیه هم باشیم. داستان هایی درباره اضطرار در نماز می خوانم و مطالب را تفسیر می کنم.
فیلم این سخنرانی را اینجا ببینید:
انتهای پیام/
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید