طلبه ای که با حقوق ماهیانه 2 میلیون تومان پس از 5 سال تعطیلی مسجد را مرمت کرد + عکس

خبرگزاری فارس – مسجد و شورا – امیرحسین کسایی: جایگاه والای مسجد در اسلام بر هیچ مسلمانی پوشیده نیست و اهمیت جایگاه مسجد همواره در کلام پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بیان شده است. مسجد امن در خدمت حل مشکلات مردم و انجام امور دینی آنان است. اما اگر محله ای از این نعمت بزرگ بهره نبرد، انجام هر گونه فعالیتی در آنجا تأثیر لازم را نخواهد داشت و جای خالی این حلقه مفقوده احساس می شود. بنابراین لازم است مساجد به قلب تپنده هر محله تبدیل شود. حجت الاسلام الهی زاده یکی از کسانی است که موفق شده کارکردهای مسجد راکد محله تبلیغی خود را احیا کند و این مسجد را به مسجدی با نشاط تبدیل کند.

وی یکی از ائمه جماعات ناحیه اکبرآباد شهر یاسوج است و حدود 5 سال است که در این ناحیه مشغول به کار است. اما حدود سه سال است که در مسجد حضرت صاحب الزمان (عج) یکی از روستاهای این منطقه به فعالیت تبلیغی می پردازد. این طلبه حدود 15 سال است که یونیفورم دانشجویی بر تن کرده و در آن فرم فعالیت داشته است، اما فعالیت تبلیغی خود را به طور رسمی از سال 1369 آغاز کرده است.

مسجد روستا پس از 5 سال تعطیلی مرمت شده است

حاج آقا الهی زاده در مدت اقامت خود در منطقه فعلی، مسجد روستا را که بیش از 5 سال به دلیل مشکلات راکد و تعطیل شده بود، فعال کرد و به پایگاهی برای رفع و کاهش مشکلات مردم تبدیل کرد. در راستای احیای کارکردهای این مسجد، نماینده ولی فقیه در استان و ستاد فرمان امام (ره) نیز وی را یاری کردند. فعال شدن این مسجد تنها به اقامه نماز جماعت خلاصه نمی شود بلکه با همت این امام جماعت طرح ها و برنامه های مختلفی در این مسجد اجرا شده است.

آموزش قرآن به طلاب مسجد

وی می گوید: یکی از طرح هایی که در مسجد صاحب الزمان (عج) اجرا می شود، طرح سماوات و بینات است، طرحی که در آن تعدادی از معلمان برای حفظ قرآن و تفسیر آیات و روایات و با هماهنگی های انجام شده می آیند. از بین مدارس دانش آموزان در مسجد جمع می شوند و کلاس های قرآنی برای آنها تشکیل می شود و من نیز بر اجرای این طرح نظارت دارم و اکنون 5 معلم زن و مرد برای اجرای این طرح در این مسجد حضور دارند و بین 15 تا 40 دانش آموز شرکت می کنند. در هر کلاس

بچه ها با نصب وسایل بازی به داخل مسجد کشیده شدند

این امام جماعت با ابتکارات خود و به دلیل کمبود امکانات تفریحی در سطح شهر برای کودکان و نوجوانان، امکاناتی مانند فوتبال دستی و تنیس و … را تدارک دیده است. بسیار موثر بود. برگزاری برنامه های متنوع در مناسبت های خاص و برپایی ایستگاه صلواتی در مناسبت های مهم مذهبی از دیگر اقدامات حجت الاسلام الهی زاده در این منطقه بود. همچنین با حمایت سپاه مسابقاتی برای بچه های روستا برگزار می کند.

30 معتاد را از جیب خودم رها کردم

این دانش آموز جوان با ورود افراد به کمپ و تامین هزینه های درمان آنها از طریق خیرین در زمینه ترک اعتیاد موفق شد. وی می گوید: در طول این 5 سال موفق شدیم 30 نفر را از اعتیاد نجات دهیم، حتی در مواردی هزینه درمان آنها را از جیب خودم پرداخت کردم، زیرا اکثر آنها از خانواده بودند و همچنین کلاس های NA را برای افراد برگزار می کنیم. کسانی که در ترک مواد موفق هستند با حضور روانشناس و روانکاو و از کسانی که سابقه بهبودی از اعتیاد دارند دعوت می کنم در این جلسات شرکت کنند تا انگیزه و تمایل افراد برای ترک اعتیاد افزایش یابد.”

یکی از دلایل موفقیت این امام جماعت

حاج آقا الهی زاده حدود سه سال متوالی یادواره شهدا را در روستا برپا کرده است و ایجاد حلقه های صالحین با کمک شورای مردمی و بسیجیان از دیگر اقدامات وی است. یکی از دلایل موفقیت این روحانی دغدغه مند، تعامل خوب ایشان با خواهران، هیئت و مسجد بسیج است. خواهران این مسجد نیز بسیار فعال هستند و ماهانه جلساتی را در مورد مسائل روز برای روشنگری بانوان برگزار می کنند. همسر این طلبه نیز در کارهای مختلف مسجد به ویژه حجره بانوان همراه وی است. گاه از طریق فنی و حرفه ای کلاس های مختلفی را برای بانوان در سطح روستا تشکیل می دهد به طوری که به زنان روستا برای اشتغال کمک کرده است. حجت الاسلام الهی زاده همچنین سعی کرد با مراجعه به مرکز فنی و حرفه ای از آمادگی کارآموزان کلاس خیاطی اطمینان حاصل کند تا خود و خانواده خود خدمت رسانی به بانوان روستا را تکمیل کنند.

اگر به دنبال احیای مسجد هستید از زندگی طلاب حمایت کنید

این روزها از او می پرسم، شنیده ام که برخی طلبه ها کمتر علاقه ای به حضور در مساجد برای تبلیغ و امام جماعت دارند، مشکل چیست و می گوید: «اینکه بگوییم علاقه کمتری دارند کمی اغراق آمیز است زیرا باید بگوییم که اصلا علاقه ای ندارند و این به واسطه ارتباطی است که با دانش آموزان مختلف دارم می گویم طلبه ها بیشتر به تحصیل و مدیریت علاقه دارند و علاقه ای به حضور در مسجد به عنوان امام جماعت ندارند. حضور در مساجد از روی علاقه شخصی است و من معتقدم اگر برای نسل آینده کاری باید کرد باید در مساجد انجام شود، نسل آینده ما از نظر دروس علمی در مدرسه تربیت می شوند و هیچ کاری برای تربیت و پرورش آنها انجام نمی شود. مسائل اخلاقی و این مسائل باید در مسجد برنامه ریزی شود، متأسفانه طلابی که در مسجد حضور می یابند مورد حمایت حوزه و سازمان اطلاعات اسلامی نیستند. ماهانه 2 میلیون تومان برای تبلیغات در مسجد حقوق می گیرم در حالی که ماهیانه 1.5 میلیون تومان برای اجاره خانه می پردازم. روزی سه بار برای نماز جماعت به مسجد می روم و برنامه های تبلیغی دیگری هم دارم. طلبه ای از شهر یاسوج برای دو وقت نماز در مسجد 800 هزار تومان دریافت می کند. با این اعداد و ارقام یک طلبه چگونه می تواند زندگی خود را مدیریت کند تا بتواند با خیال راحت در مسجد تبلیغ کند. برای رفع این مشکلات، مسئولان باید چاره ای بیندیشند تا مساجد مرمت شوند. »

این دانش آموز از همه سختی ها و مشقت ها ناامید نشد و با کمک اهالی روستا بار دیگر درب یکی از خانه های خدا به روی مردم باز شد و اقدامات افتتاحیه در حوزه های مختلف در حال انجام است.

محتوای خبرگزاری فارس در پرونده احیای کارکرد مسجد را بخوانید:

آمار غیر رسمی از وضعیت مساجد/دانشجویان دوست ندارند امام جماعت شوند!

با امام جماعت پاره وقت نمی توان مسجد را احیا کرد

ذاکر: 1000 مسجد در تهران غیرفعال است/ نیمی از مساجد کشور امام جماعت ندارند

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید