همایش صدمین سالگرد احیای حوزه علمیه قم برگزار شد – خبرگزاری مهر

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علیرضا اعرافی روز جمعه در آیین تکریم و معارفه مدیر حوزه علمیه استان زنجان با اشاره به برگزاری همایش یکصدمین سالگرد احیای حوزه علمیه قم در روز جمعه گفت: وی 20 آبان امسال گفت: یکی از اقداماتی که در این راستا برداشته شده، انتشار 20 جلد کتاب، اثر آیت الله شیخ عبدالکریم است.

وی از آموزش، دانشگاه و حوزه علمیه به عنوان سه ضلع مثلث یاد کرد و گفت: همانطور که این مثلث در جایگاهی متعالی و گرانبها قرار گرفته است، جامعه را در مسیر سعادت و حل مشکلات به همان میزان خواهیم دید. .

مدیر حوزه های علمیه کشور در ادامه دوران امامت امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) را اوج شکوفایی دین و اسلام دانست و خاطرنشان کرد: بی شک اگر این دوران نبود. نیمی از میراث فکری و دانش از بین می رفت. زیرا باید از آن زمان به عنوان زمانی یاد کرد که دنیا از تربیت دینی بهره مند شد.

آیت الله اعرافی همچنین با یادآوری اینکه در دوران امامت امام رضا(ع) شاهد گسترش اسلام و مذهب تشیع بودیم و باید از این دوران به عنوان نقطه عطفی بی نظیر یاد کرد، گفت: امام رضا(ع) را باید نعمتی ویژه برای ایشان دانست. ایرانی ها. زیرا به برکت وجود آن حوزه هایی مانند حوزه علمیه قم شکل گرفت که در تاریخ کم نظیر است.

وی با اشاره به اینکه علیرغم اینکه معتقدیم همه حوزه های علمیه مظاهر نور هستند، حوزه علمیه قم در قرن اخیر توانست شکل محوری به خود بگیرد، ادامه داد: تاریخ نشان می دهد که حوزه علمیه قم تحت سخت ترین شرایط شکل گرفت. شرایط و زمان های تاریخی به همین دلیل، ما معتقدیم که ایران و جهان اسلام در فقه، تفسیر، اصول، فلسفه و… مدیون علم و دانش پیشینیان است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه این سمینارها خدمات ارزنده ای در همه زمینه ها به ویژه در حوزه فرهنگی و علمی داشته است، یادآور شد: آنچه برای همه مسلم است این است که ایران را کشوری باشیم که استقبال می کند پیشگام دین مبین اسلام بود. و تشیع و توانست این مذهب را عقلا بپذیرد و حتی زبان و ادبیات عرب را به اوج برساند.

وی از انقلاب اسلامی به عنوان میراث اسلام و تشیع در قم یاد کرد و افزود: همه این اتفاقات نشان از ظرفیت عظیم حوزه های علمیه دارد و این خود نشان می دهد که هر چقدر هم که نیاز باشد حوزه های علمیه در عرصه های مختلف حضور داشته باشند. میدان داده شد، در همین حد، ایران اسلامی به جایگاه رفیع خود پی برد و چون خبری از ورود حوزه های علمیه نبود، شاهد ضربه زدن به کشور بودیم.

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه حوزه های علمیه را باید پشتیبان عزت، اقتدار علمی و معنوی ایران اسلامی و جهان اسلام دانست، گفت: با توجه به همه این ظرفیت ها، در نظر داریم اسناد کلان و راهبردی را برای حوزه های علمیه طراحی کنیم. در این راستا نیازسنجی های لازم نیز انجام شده است.