به گزارش خبرنگار مهر ایرج حیدریان شامگاه پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری جلساتی برای رفع هر چه سریعتر تنش آبی در استان اظهار داشت: بر اساس مصوبه و تصمیم کارگروه کمیسیون آب استان در خصوص در این تنش، کشاورزانی که به جای شالیزار، شالیکاری کاشتند، به هوشمندی چاههای آب، تسهیلات و برنامههای حمایتی اعطا میشوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: متأسفانه حفر غیرمجاز چاه و برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی و رعایت نکردن الگوی مصرف آب در صنایع، کشاورزی و مصرف موجب تنش شدید آبی در استان شد.
حیدریان افزود: گلستان با مساحت 20 هزار و 438 کیلومتر مربع با 650 هزار هکتار اراضی آبی و دیم و 200 هزار هکتار زمین زراعی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
وی گفت: با توجه به خشکسالی های پی در پی و کاهش محسوس بارندگی و کاهش 30 درصدی رواناب آب های سطحی و کاهش 90 میلیون مترمکعبی در سفره های عمیق و 300 میلیون مترمکعبی در سفره های نیمه عمیق، امکان کشت 1000 و امکان آبیاری 600 هکتار و 50 هزار هکتار وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان کاهش منابع آبی در استان را برشمرد و با اشاره به اینکه بیش از 94 درصد آب استان از آب های زیرزمینی تامین می شود، گفت: حفر چاه غیرمجاز و رعایت نکردن الگوی کشت، استفاده بی رویه منابع آبی و عدم استفاده از آب های سطحی یکی از عوامل کاهش منابع تامینی است و همین موضوع زنگ خطر بحران آب را در استان به صدا درآورده است.
حیدریان با بیان اینکه 3 هزار و 200 حلقه چاه مجاز در منطقه خطر چاه های آب شرب وجود دارد، گفت: در ابتدا امیدواریم امسال 2 هزار حلقه چاه از این تعداد با همکاری شرکت آب منطقه ای و جهاد کشاورزی کنتورهای هوشمند خود را بسازیم. ” انجام شود.
لازم به ذکر است طی دو روز گذشته با حضور استاندار، معاونین استاندار، نمایندگان مردم استان در شورای اسلامی، مدیران ارشد صنعت آب و مسئولان دستگاه های اجرایی مرتبط گلستان بیش از 14 ساعت ها جلسه فشرده برای رفع تنش آبی استان برگزار شد.