موزه پوشاک بیرجند گنجینه ای از سادگی و اصالت در میان بافت تاریخی شهر است – خبرگزاری مهر ایران و جهان

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها: نخستین موزه تخصصی پوشاک و منسوجات محلی سال گذشته به طور رسمی در خانه تاریخی پردلی بیرجند افتتاح شد. این موزه که با هدف جمع آوری لباس های محلی به صورت خرید یا امانت ایجاد شده است، انواع لباس های محلی را نیز بازآفرینی و زنده می کند.

موزه پوشاک و منسوجات سنتی پذیرای گردشگرانی است که می خواهند با فرهنگ غنی منطقه جنوب خراسان آشنا شوند. نمایشگاه، کارگاه بافندگی سنتی، پوشش از مناطق مختلف خراسان جنوبی، آتلیه عکاسی و خیاط یکی از قسمت های این موزه است که انواع لباس های ابریشمی دستبافت، اطلس، کرباس، برک، قارت و عروس نیز پارچه های سنتی برک، کرباس و مله را به نمایش می گذارد.

در واقع موزه پوشاک و منسوجات خراسان جنوبی مجموعه ارزشمندی است که بخشی از هویت و اصالت مردمان این دیار را نشان می دهد.

مدیر موزه پوشاک و منسوجات طبیعی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر گفت: موزه پوشاک و منسوجات طبیعی خراسان جنوبی در یکی از خانه های قدیمی شهر بیرجند به نام خانه پردلی قرار دارد که دارای یک معماری منحصر به فرد

غزاله دلیری با اشاره به اینکه از زمان افتتاح این موزه گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای بازدید از بافت باستانی شهر و همچنین موزه آمده اند. هستندگفت: در نوروز 1402 موزه همیشه از ساعت 9 صبح تا 19 باز است.

دلیری ادامه داد: از 6 اسفند تا 10 فروردین حدود 230 نفر از موزه پوشاک و منسوجات سنتی خراسان جنوبی بازدید کردند.

همچنین در این موزه نوع پارچه های باستانی، روش کاشت و برداشت پنبه مله در استان خراسان جنوبی به نمایش گذاشته شده است که به عنوان تنها پنبه رنگی جهان برای گردشگران جذابیت خاصی دارد، زیرا چیزی شبیه به آن پیدا نمی کنند. آن را در هر جای دیگری

وی با بیان اینکه در موزه پارچه هایی از پنبه ارزن داریم که به رنگ قهوه ای است، گفت: این پنبه برای گردشگران از جمله گردشگران خارجی جذابیت دارد و به همین دلیل موزه های بافت تاریخی شهر قابلیت خدمت رسانی را دارد. به عنوان ارز

مدیر موزه پوشاک و منسوجات طبیعی خراسان جنوبی یادآور شد: پارچه های ساخته شده از پنبه مله در هیچ جای دیگری یافت نمی شود و به همین دلیل برای گردشگران نوروزی بسیار جذاب است.

مدیر موزه منسوجات و پوشاک طبیعی خراسان جنوبی افزود: پنبه مله به رنگ قهوه ای است که حدود 40 سال است که کشت نشده و اکنون احیا شده و برای مردم گردشگران بسیار جالب و جذاب است.

در قسمت دیگر موزه ماشین بافندگی نیز وجود دارد تا بازدیدکنندگان با نحوه و نحوه بافت پارچه های قدیمی خراسان جنوبی مانند پارچه نخی مله آشنا شوند.

پارچه بافی سنتی یا به زبان محلی توبافی یکی از صنایع دستی مهم استان خراسان جنوبی است و روستای خراشاد بیرجند در سال 1396 روستای جهانی توبافی نام گرفت.حوله بافی) ضبط و معرفی شد.

دلیری با بیان اینکه در خراسان جنوبی ابریشم بافی و تولید کرباس داریم، البته این پارچه ها در سایر نقاط خراسان جنوبی نیز تولید می شود، ادامه داد: امیدواریم گردشگران از موزه پوشاک و منسوجات طبیعی بیرجند و بازدید از خانه پردلی بازدید کنند. و با پوشاک و پارچه های سنتی استان آشنا شوید.