امامزادگان لرستان پذیرای زائران است/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان لرستان دارای ظرفیت های بالایی در حوزه امامزادگان و بقاع است و همه ساله پذیرای خیل عظیم گردشگران مذهبی است.

اماکن مذهبی این استان از کوهدشت و نورآباد تا خرم آباد و بروجرد در غرب کشور شناخته شده است به طوری که برخی از امامزادگان در تعطیلات نوروز میزبان ده ها هزار زائر هستند.

در این گزارش به برخی از جاذبه های گردشگری مذهبی این استان اشاره شده است که البته به دلیل فراوانی مکان های متبرکه در لرستان، برجسته بودن همه آنها را نمی توان در این فضا گنجاند.

امامزاده زید بن علی; نگین گردشگری مذهبی خرم آباد

بنابراین گزارش قبر زید بن علی (ع) در منطقه ای به همین نام در غرب مسجد جامع خرم آباد و در مرکز بازار روز این شهر قرار دارد.

استقبال امامزادگان لرستان از زائران/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم

این مقبره 6000 متر مربع مساحت دارد که زمانی گورستان بوده است. در وسط این سرزمین آرامگاهی وجود دارد که آیات و کلمات مقدس به طور برجسته بر روی آن نقش بسته است. بر لبه شرقی بقعه نام استاد نجار و تاریخ ساخت آن حک شده است.

بنای فعلی بقعه به سال 1307 هجری قمری برمی گردد. بر اساس کتیبه سنگی بنا که به حروف کوفی نوشته شده است، این بقعه در سال 404 هجری قمری به دستور بدر بن حسنویه و متعلق به زید بن علی بن حسین بن علی بن طالب (ع) ساخته شده است.

بنای مقبره هشت ضلعی با چهار ضلع اصلی است و هر یک از این اضلاع به اضلاع کوچکتری تقسیم شده است.

کل بنای امامزاده زید بن علی خرم آباد آجری است. جعبه چوبی قهوه ای رنگ با نقوش حکاکی شده زیبا روی قبر قرار گرفته است. برای بالا رفتن از سقف هر دو مقبره پله هایی وجود دارد.

بقعه دارای دو گلدسته آجری مدور در دو طرف آن است که با کاشی های زیبایی که بر روی آن کلمات مقدس نوشته شده تزئین شده است. سردر اصلی حرم از چوب مخصوص ساخته شده و شکل زیبایی دارد و آیات و کلمات متبرکه به طور برجسته بر روی آن نقش بسته است.

در حال حاضر به دلیل قرار گرفتن این امامزاده در مرکز شهرک بازار خرم آباد، ضریح این امامزاده با مغازه هایی محصور شده است که قرار است برای توسعه گردشگری مذهبی خرم آباد آزاد شود.

امامزاده جعفر بروجرد; نمایشگاه معماری اسلامی

امامزاده جعفر به عنوان یک بنای مذهبی و تاریخی در ضلع شرقی شهرستان بروجرد قرار دارد که بر اساس کتیبه های موجود امامزاده جعفر (ع) فرزند امام موسی کاظم (علیه السلام) است اما برخی منابع و متون تاریخی این امامزاده را به امام سجاد (ع) مرتبط می دانند. با پنج واسطه.(الف) آنها مرتبط هستند.

استقبال امامزادگان لرستان از زائران/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم

گنبد هرمی شکل این آرامگاه نمونه بسیار بارز هنر و معماری دوره سلجوقی است. فضای داخلی حرم هشت ضلعی است و در وسط آن مجاری چوبی و مومی است. این بقعه بر روی بقعه ای قرار دارد که شش پله زیر ضریح قرار دارد و طبقات بقعه با مخروط انتهایی 18 طبقه فاصله دارد.

تاریخ وفات امامزاده جعفر 525 هجری قمری بوده است. اندازه کلی مقبره 20*22 و ارتفاع آن 20 متر است. سقف آن پوشیده شده و نمای بیرونی آن هرمی شکل با مصالح آجر و کاشی و نمای داخلی بنا آینه کاری شده و آیاتی از قرآن بر در حجاری شده آن نقش بسته است.

این بقعه در سال 1208 به دستور تقی خان حاکم وقت بروجرد تعمیر و مرمت شد. در محوطه این امامزاده 50 اصله درخت وجود دارد که دو تای آنها چنار و یکی از آنها 380 سال قدمت دارد.

بقعه امامزاده جعفر بروجرد یکی از بناهای جالب معماری اسلامی در استان لرستان و غرب ایران است. گنبد هرمی شکل این بقعه بیش از هزار سال قدمت دارد و در دوره سلجوقیان ساخته شده و یکی از نمونه های معماری سلجوقی به شمار می رود.

این گنبد منحصر به فرد به صورت مخروطی بزرگ و پلکانی 18 پله ای ساخته شده است. نمونه‌هایی از این گنبدها در غرب ایران به ندرت دیده می‌شود، اما در مناطق جنوبی مانند خوزستان آثار مشابهی مانند آرامگاه دانیال نبی در شوش بیشتر دیده می‌شود.

بنای امامزاده جعفر (علیه السلام) در شهر بروجرد مربوط به دوره سلجوقی است و به شماره 1855 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.

امامزاده جعفر علاوه بر اینکه محل برگزاری مراسم مذهبی بروجرد است، یکی از جاذبه های مذهبی غرب ایران است و همه ساله پذیرای زائران زیادی است.

بر اساس این گزارش، شهر بروجرد علاوه بر امامزاده جعفر، بناهای دیگری را در خود جای داده است که هر کدام نمونه ناب معماری ایرانی-اسلامی هستند.

شهرستان دلفان پذیرای چهار امامزاده است

بنابراین گزارش، شهرستان دلفان با وسعت 2740 کیلومتر مربع در شمال غربی استان لرستان و در میان رشته‌کوه‌های زاگرس واقع شده و در میان کوه‌های محراب، گرین و سفره کوه محصور شده است. که هر ساله شاهد حضور هزاران گردشگر مذهبی در ایام نوروز هستیم.

استقبال امامزادگان لرستان از زائران/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم

گفتنی است این شهر سعادت چهار امامزاده ابراهیم (ع) معروف به بابای بزرگ، امامزاده احمد و محمود و امامزاده محمد معروف به پیرمحمد را در خود جای داده است.

در بسیاری از نقاط این سرزمین کهن، بر فراز قله‌ها و گاه در دشت‌های بسیاری از شهرها و روستاها، مکان مبارکی است که هر کدام قبر شریف امامی از سلاله ایمان، از تبار عشق است. و از نسل رسول عشق.

سالیان متمادی در این مرزوبوم حرم مطهرشان قبله دلهای شکسته و پناهگاه دلهای شکسته و محل ملاقات عاشقان بوده است. گویی حرمشان حرم عشق است و بارگاهشان آستان بزرگان، حضورشان بیگانه و آشنا نمی شناسد.

و اینجا در سرزمین «دلفان» در دامنه کوه مهراب، محراب مردمی مخفی و قبله مردم کشورمان است. نه در زمین بلکه در آسمان و نه در زمین بلکه در آسمان. این آستانه معروف ترین ستاره در سیستم ستاره راهنما است.

نام وی ابراهیم فرزند هفتمین رئیس دین و برادر محترم خورشید تابان خراسان است. آوازه اش سالیان دراز بر وکناف احاطه داشته و باد کرامتش شهر و روستا را فرا گرفته و شفاعتش همواره مورد حمایت دوستداران حرم مطهرش بوده است.

اینجا کعبه دیار دلفان، بارگاه تختی امامزاده بابا بزرگ است

بارگاه ملکوتی امامزاده ابراهیم علیه السلام از فرزندان امام موسی کاظم علیه السلام در ۶۵ کیلومتری جنوب غربی نورآباد مرکز شهرستان دلفان قرار دارد و پس از عبور از درختان کهنسال بلوط، آرامگاه این نوادگان پیامبر (ص) در روستایی زیبا در دامنه کوه‌های محراب و کاشتی نمایان است.

استقبال امامزادگان لرستان از زائران/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم

بابایی بزور یکی از اماکن تاریخی و مذهبی شهرستان دلفان به شمار می رود و کرامات و فضایل این عالم بر هیچکس پوشیده نیست و شیفتگان و شیفتگان اهل بیت (علیهم السلام) از راه های دور و نزدیک به این شهر می آیند. هر سال این فرزند رسول خدا را زیارت کنید.

قدمت بنای تاریخی این امامزاده به دوره تیموریان می رسد که در دوره قاجار و معاصر تعمیر شده است و کاشی کاری های رنگارنگ و آجرهای قدیمی مناره که به زیبایی از آن استفاده شده است نشان از قدمت بنا دارد.

دروازه گنبدی یک شهر زیارتی با هزاران زائر

شهر زیارتی درب گنبد یکی از شهرستان های تابعه کوهدشت است که یکی از نوادگان امام موسی بن جعفر (ع) به نام امامزاده محمد معروف به شاهزاده محمد در آن آرمیده است.

استقبال امامزادگان لرستان از زائران/ نگاهی به معماری اسلامی بیندازیم

این شهر به دلیل وجود آستان مقدس این امامزاده به یکی از زیارتگاه های غرب کشور تبدیل شده است که هر ساله در ایام نوروز پذیرای زائران زیادی از استان های همجوار لرستان است.

درآمد اهالی درب گنبد عمدتاً در ایام نوروز و اولین ماه بهار است و اهالی این شهرک زیارتی در سایر ماه های سال درآمد چندانی ندارند.

لرستان آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است

عطا حسن پور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان گفت: استان لرستان در حال حاضر با دو هزار و 300 تخت در حوزه هتل ها، هتل آپارتمان ها، مسافرخانه ها، خوابگاه ها، آماده پذیرایی و اسکان مسافران نوروزی است. اقامتگاه های بوم گردی و غیره .

وی با اشاره به طبیعت زیبای لرستان در فصل بهار و وجود جاذبه های گردشگری در این استان افزود: هر ساله لرستان مقصد مسافران زیادی از نقاط مختلف است و در این راستا میزبانی حداکثری از هموطنان در دستور کار قرار دارد.

رضا عزتی مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان نیز گفت: 165 مدرسه با یک هزار و 615 کلاس درس و شش خانه معلم با 114 اتاق و ظرفیت 380 تخت برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در نوروز 1401 حدود 17 هزار و 500 خانوار در قالب 65 هزار نفر در مراکز تحت نظارت آموزش و پرورش اسکان داده شدند، افزود: امسال 10 مرکز اسکان فعال حاضر به مشارکت در برنامه های استان هستند. ستاد خدمات مسافرتی

مدیر عامل آموزش و پرورش لرستان پیش بینی کرد: امسال بیش از هشت هزار مسافر از مراکز و مدارس بهزیستی استان استفاده کنند.