به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، مردم سراسر ایران بر اساس آداب کهن و دیرینه خود هر ساله با فرا رسیدن سال نو نوروز را خریداری می کنند، بر این اساس «بازار بهاری» اقتصاد رادیویی است. گرم امسال و با فرا رسیدن عید نوروز، اخیرا حال و هوای سال به استقبال اقتصاد رفته است. در این برنامه بر رفتار اقتصادی مردم در ایام نوروز و خریدهای مورد نیاز این آیین تاکید ویژه ای شده است.
خریدهای غیر ضروری و رفتار نامناسب
پویان امینیان تهیه کننده بازار بهار به تشریح قسمت های مختلف این برنامه می پردازد و می گوید: این برنامه از 8 اسفند تا 22 فروردین از ساعت 10 الی 12 از رادیو اقتصاد پخش می شود. یکی از عوامل جذاب برنامه بازار بهار شوخی با برخی رفتارهای بد در ایام نوروز مانند خریدهای غیر ضروری و بدرفتاری در ایام دید و بازدید است که لحظات خنده داری را برای شنوندگان ایجاد می کند.
فرآیند تولید محصولات هفت سین
ارائه و گزارش روند تولید محصولات هفت سین و خاستگاه آن از دیگر عوامل این برنامه است که برای اولین بار در رادیو اختیار به آن پرداخته می شود. از دیگر عناصر این برنامه قدردانی از صاحبان مشاغلی است که در ایام عید تعطیلات ندارند و به هموطنان خود خدمت می کنند.
وی ادامه می دهد: عید دیدنی با فعالان اقتصادی و مردم موفق کشور، گزارشی از راه های کشور، گزارشی از وضعیت جوی و جاده های کشور، گزارشی از روند فعالیت گروه های جهادی ، معرفی مناطق اقتصادی و گردشگری کشور و همچنین تفسیر آیات و داستان های اقتصادی از قسمت های دیگر این برنامه خواهد بود.
مدیریت خریدهای نوروزی و مدیریت هزینه های عید
امینیان با اشاره به موضوعات مختلف اقتصادی و اجتماعی خاطرنشان کرد: این برنامه به موضوعاتی چون صرفه جویی در زندگی، مدیریت خرید نوروزی و مدیریت هزینه های عید، مشاهدات و بازدیدهای نوروزی از دیروز تا امروز و … اختصاص دارد.
البته بخشی نیز تهیه شده است که به مناسبت ماه مبارک رمضان به ارائه داستان های قرآنی و آیات مرتبط با اقتصاد می پردازد.
عید تعطیل رسمی نیست
تهیه کننده این برنامه با استناد به مطلبی با عنوان «عید تعطیل نیست» می افزاید: در این مطلب گزارش هایی از شرکت هایی خواهیم داشت که در ایام نوروز به مردم خدمات رسانی می کنند. بخش دیگری به نام «عید دندانی» داریم که گفتگویی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان به ویژه کسانی است که در روستاها سرمایه گذاری کرده اند و هدف آن توسعه شغل در روستاها و معکوس کردن مهاجرت است.
بخشی دیگر با عنوان «ایران زیبا» تهیه و منتشر می شود که در این بخش در گفتگو با استانداران و نمایندگان مجلس به بررسی ظرفیت های اقتصادی منطقه می پردازد.
میزبان مهربان
وی ادامه می دهد: بخش دیگری با عنوان «میزبان مهربان» برای ماه مبارک رمضان تهیه شده است که علاوه بر بررسی سبک زندگی ایرانی و اسلامی، مطابق با مرحله دوم انقلاب، به تدوین یک شیوه زندگی که با این مسیر مطابقت دارد. هر برنامه موضوعی جداگانه دارد که در بخش تخصصی این موضوع اقتصادی مورد تحلیل قرار می گیرد.
به گفته این تهیه کننده، در برنامه نوروزی یک نمایش طنز خواهیم داشت، قسمتی دیگر به نام «عید خمیت» که گفت و گو با مدیران جهادی است که در ایام نوروز به مردم و اقشار مختلف خدمات ارائه می کنند. شوخی با اخبار اقتصادی بخشی دیگر از برنامه بازار بهار است که با عنوان جوال دوز تقدیم شنوندگان می شود.
کمپین کارآفرینی
امینیان در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح کمپین کارآفرینی می پردازد و می افزاید: کمپین در نظر گرفته شده در حوزه کارآفرینی است و از کارآفرینان می خواهیم از محل کار خود عکس گرفته و برای رادیو اقتصاد ارسال کنند.
تقویت روحیه کار و تلاش
وی معتقد است: تهیه برنامه نوروزی علاوه بر شادی و نشاط، باید در راستای اهداف و رویکردهای یک رسانه تخصصی نیز باشد، چرا که در اقتصاد صدا و سیما در حال برنامه ریزی برای اقتصاد هستیم. بخش هایی از پخش در همین راستا هستند.
این تهیه کننده برنامه در پایان می افزاید: تلاش می کنیم روحیه سخت کوشی و تلاش را در بین مردم تقویت کنیم، به ویژه در راستای سند تحول رسانه ملی که امید را به همراه دارد، به امیدآفرین به عنوان اصلی ترین محور خود خواهیم پرداخت. وظیفه و همچنین مدلها و رفتارهای تجاری موفق. در مورد عدالت اقتصادی نیز با مردم صحبت می کنیم.
تقارن این دو ماه اتفاق زیبایی می آفریند
معصومه سید علوی مجری برنامه «بازار بهار» در پاسخ به این سوال که برنامه های نوروزی چه ویژگی هایی دارند، می گوید: البته برنامه های نوروزی باید شاد باشد البته با تقارن سرچشمه طبیعت و از طرفی منبع قرآن، ضمن القای فضای شادی آفرین به مخاطبان. کمی معنویت و حال و هوای ماه مبارک باشد. تقارن این دو ماه می تواند اتفاق زیبایی را در برنامه نوروزی ایجاد کند و ما سعی می کنیم این اتفاق زیبا را رقم بزنیم و در دو ساعتی که در کنار مردم هستیم، اوقات خوش و خاطره خوبی را در ذهن آنها ثبت کنیم.
این روزها اجرای شاد مجری را می طلبد
برای جذب بیشتر برنامه های نوروزی، اشتیاق و سبک اجرای گوینده می تواند مخاطب را جذب کند و ما برنامه های زیادی داشتیم که معیارهای متفاوتی داشت، اما چون گوینده روحیه خوبی نداشت یا سبک اجرایش آرام بود، برنامه را اجرا می کند. کاهش شدید مخاطب این روزها اجرای شاد مجری را می طلبد.
انتهای پیام/