فارس پلاس; رسانه های دیگر – دیپلماسی ایرانی نوشت: وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی مانند سایر مقامات نسبت به وقوع جنگ داخلی در سرزمین های اشغالی هشدار داد و تاکید کرد که در صورت ادامه شرایط فعلی، به اصطلاح «ملت» متلاشی خواهد شد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، بنی گانتز، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در توئیت های متعددی نسبت به وقوع جنگ داخلی در سرزمین های اشغالی ابراز نگرانی کرد.
اظهارات بنی گانتز در پی شکاف ایجاد شده در میان مردم پس از ارائه طرحی دولتی با هدف تضعیف سیستم قضایی که مخالفان آن را کودتا می نامند، بیان شد. در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی هدف از این طرح را بازگرداندن تعادل بین قوای مجریه، مقننه و قضاییه می داند. گانتز در حساب توییتر خود نوشت: “می ترسم جنگ داخلی در اینجا رخ دهد. من معتقدم که هیچ کس آن را نمی خواهد، اما وخامت اوضاع در شیب منفی است و خطر جنگ داخلی در حال افزایش است.”
وی ادامه داد: «این سخنان پیشگویی های باد یا خشمگینانه نیست. من در میان مردم زندگی می کنم و می بینم که چگونه از هم می پاشیم و هیچ مقام دولتی وجود ندارد که جلوی آن را بگیرد.»
وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی گفت این کودتا می تواند مبنایی برای فروپاشی دولت اسرائیل باشد. گانتز گفت: «هرکسی که احساسات میلیونها اسرائیلی علیه کودتا را دست کم بگیرد و شأن صدها هزار معترض را که هفتهبههفته به خیابانها میآیند و هر کسی که از بیشتر لحظات پارلمان برای ترویج یک اقدام مخرب استفاده میکند، دست کم بگیرد. که دولت اسرائیل را از درون نابود خواهد کرد.” او ویران می کند، شایسته رهبری دولت نیست.» وی خطاب به نخست وزیر اسرائیل گفت: «نتانیاهو، ما یک قدم با پرتگاه فاصله داریم.
همزمان، روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت نوشت که اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی در بیانیهای گفت: به کار خود برای گفتگو و ایجاد توافقاتی در مورد روش حل اختلافات ادامه خواهم داد. باعث از هم پاشیدگی مردم شود». اظهارات رهبر رژیم صهیونیستی در پی مخالفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و ائتلاف دولتی با طرحی که وی برای حل بحران ارائه کرد مورد توجه قرار گرفت. پیشنهاد هرتزوگ در سایه تلاش دولت صهیونیستی برای اجرای طرح اصلاحات قضایی که مخالفان آن را کودتا می خوانند، مطرح شد.
فراخوان جهانی برای استیضاح نتانیاهو
بی اعتنایی بی بی نسبت به هشدارها در مورد پیامدهای مخرب تلاش وی برای اصلاح ساختار قضایی رژیم صهیونیستی و همچنین اقدامات دولت افراطی وی در بمب گذاری ، قتل ، جنایات و حمله به مردم فلسطین ، که باعث شده عملیات شهادت انجام شود مخالفان نتانیاهو برای سرنگونی نتانیاهو به سمت صرافات حرکت کرده اند. چرا که مقامات سابق رژیم صهیونیستی به چشم خود می بینند که نتانیاهو به دنبال تغییر ساختار سیاسی و قضایی تا فروپاشی این رژیم است تا عطش قدرت خود را دنبال کند. به همین دلیل است که حتی اولمرت هم دست به دامان کشورهای بینالمللی شده تا به هر قیمتی بیبی را از قدرت کنار بزند و نشان دهد که طرح اصلاحات قضایی نتانیاهو برای آنها مهم نیست.
به دنبال این درخواست کمک، ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه 12 این رژیم گفت: هر رهبری که خود را دوست اسرائیل معرفی کند باید با این دولت اسرائیل مخالفت کند. این دولت دشمن اسرائیل است و من از شما می خواهم که نخست وزیر را تحقیر کنید.» اولمرت تاکید کرد: «هر کسی که پایههای دموکراتیک اسرائیل را ویران کند، نماینده آن نیست». نتانیاهو با ظاهر اخیر خود نشان داد که از یک حمله عصبی رنج می برد.
دور باطل
کارنامه بی بی و دولت افراطی در چهار ماه گذشته به حدی غیرقابل دفاع شده است که نتایج یک بررسی جدید در سرزمین های اشغالی این واقعیت را نشان می دهد که در صورت برگزاری انتخابات جدید در شرایط کنونی در صحنه سیاسی رژیم صهیونیستی. روزنامه معاریو که نظرسنجی در مورد انتخابات آینده رژیم صهیونیستی انجام داده است، نتانیاهو پست نخست وزیری خود را از دست خواهد داد. این روزنامه خاطرنشان کرد که بر اساس نظرسنجی انجام شده، در صورت برگزاری انتخابات جدید رژیم صهیونیستی امروز، جناح نتانیاهو 57 کرسی را کسب خواهد کرد.
این نظرسنجی می افزاید که جناح یایر لاپید 63 کرسی را به دست خواهد آورد. از زمان روی کار آمدن دولت نتانیاهو که به عنوان افراطی ترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی شناخته می شود، اعتراضات گسترده و بی سابقه ای در سرتاسر سرزمین های اشغالی رخ داده است. هر هفته صدها هزار نفر علیه دولت نتانیاهو و سیاست های آن به ویژه طرح اصلاحات قضایی تظاهرات می کنند.
بر اساس یک ارزیابی خوش بینانه، در صورت موافقت نتانیاهو با کناره گیری از قدرت و برگزاری مجدد انتخابات زودهنگام پارلمانی در سرزمین های اشغالی، تغییری در وضعیت فعلی ایجاد نخواهد شد. زیرا بدون ایجاد ثبات سیاسی منجر به دور باطل انتخابات کنست می شود. حتی اگر بر اساس نظرسنجی معاریو، جنبش مخالف فعلی منتسب به لاپید بتواند 63 کرسی به دست آورد و موفق به تشکیل دولت شود، باز هم مجبور به استعفا خواهد شد، زیرا نتانیاهو همان کاری را خواهد کرد که قبل از رهبر با دولت انجام داد. از اپوزیسیون، او ائتلافی به نام «بِنت لاپید» تشکیل داد که او را مجبور به ترک قدرت کرد.
اگرچه اکنون، رفتار مشابه ائتلاف لاپید-گانتس اپوزیسیون مرکزی این پیشنهاد را در میان ناظران تقویت کرده است که دولت نتانیاهو نیز در ماهها یا حتی هفتههای آینده مجبور به کنارهگیری خواهد شد.
در این زمینه تقریباً تمامی تحلیلگران و رسانه های منطقه ای و جهانی اتفاق نظر دارند که بی بی تا یک سال دیگر شاهد بازگشت خود به قدرت نخواهد بود. به همین دلیل است که با توجه به اولین تاکید گزارش، باید توجه داشت که ساختار سیاسی-اجتماعی در سرزمینهای اشغالی دستخوش «انشقاق و انشعاب غیرقابل بازگشت و بیسابقهای» شده است، به طوری که با روی کار آمدن نتانیاهو، لاپید و غیره نه تنها نمی تواند از عمق این شکاف بکاهد، بلکه برعکس آن را بیشتر تغذیه می کند و «فروپاشی» یا وقوع «جنگ داخلی» چندان دور از ذهن نیست./ حسین فاطمی
انتهای پیام
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید