به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی، مراسم تکریم و معارفه سرپرست واحد استانی فارس با حضور محمد فتحیان معاون نظارت و ارزشیابی دانشگاه، روسا و سرپرستان مراکز آموزش علمی کاربردی این استان.
محمد فتحیان معاون نظارت و ارزشیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی بر اساس علم مفید تاسیس شد و هدف این دانشگاه اشتغال موثر به معنای واقعی است.
وی افزود: دانشگاه علمی کاربردی یک دانشگاه نسل چهارمی است که بر توجه به نیازهای جامعه تاکید دارد و تنها دانشگاه دولتی کشور است که همگی توسط بخش خصوصی اداره می شود و از بدو تاسیس تاکنون این دانشگاه دارای فراز و نشیب های فراوانی دارد، اما در مجموع حرکت دانشگاه مثبت، مؤثر و ایفای نقش کرده است به گونه ای که به تدریج بقیه زیرنظام های آموزشی نیز سعی در توجه به اهداف عالی این دانشگاه در روند حرکت خود دارند.
وی با تاکید بر اینکه طبق برنامه ششم توسعه از سال 1395 تا 1400 باید حداقل 30 درصد در حوزه آموزش عالی واجد شرایط به دست میآمدیم که 12 تا 13 درصد آن محقق شده است، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه سهم 37 درصدی نیز در نظر گرفته شده است که نشان می دهد ما با اهداف برنامه خود فاصله داریم و قطعاً بخش مهمی از این نقش را باید دانشگاه جامع علمی کاربردی ایفا کند.
به گفته فتحیان، از حدود 2.5 میلیون بیکار، 40 درصد آنها فارغ التحصیل دانشگاه هستند و به نظر می رسد دانشگاه ها نتوانسته اند نقش خود را در بازار کار به خوبی ایفا کنند و اعتماد صنعت را جلب کنند.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی سعی کرده فاصله دانشگاه با صنعت را کاهش داده و ارتباط خوبی برقرار کند.
معاون نظارت و ارزشیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه یک دانشگاه جامع نیست، بلکه یک سبک و یک فرهنگ فکری است که برای همه دانشگاه ها نقش مکمل را ایفا می کند و از صنعت، طراحی و اجرا می شود. آموزش عرضی و کوتاه مدت
وی با اشاره به آمار دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی اذعان داشت: حدود 220 هزار دانشجو در 540 مرکز فعال در 32 استان از جمله دو استان غرب و شرق تهران، در مجموع نزدیک به 40 هزار مربی در حدود 1000 رشته تحصیلی در رشته های مختلف تحصیلی مختلف. سطوح آموزش متنوع و تخصصی آنها سرگرم هستند.
فتحیان ادامه داد: برخی از اساتید این دانشگاه کارشناسانی هستند که بر اساس تجربیات و توانایی های عملیاتی خود مجوز تدریس گرفته اند و این روش از ویژگی های بارز و منحصر به فرد دانشگاه علمی کاربردی است.
معاون نظارت و ارزشیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: یکی از سیاست های مهم دانشگاه این است که بر نظارت محصول محور و همچنین ماموریت اشتغال محور و نتیجه فرآیند آموزشی مراکز تاکید دارد. . فارغ التحصیلانی هستند که محصول دانشگاه هستند و باید مهارت های لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: سهم بالای نظارت ما باید بر اساس محصول باشد، اینکه فارغ التحصیل در یک صنعت شاغل است و شاغل است، توانایی دارد یا نه، اصل نظارت دانشگاه است. تسهیل اشتغال از طریق ایجاد مراکز تخصصی کارآفرینی و توانمندسازی کارکنان در حوزههای مختلف بازار کار ضمن تضمین اشتغال یکی از مهمترین سیاستهای دانشگاه است.
فتحیان با اشاره به اینکه طرح نظارت بر مراکز آموزش علمی کاربردی در تمامی استان ها اجرا شده و بیش از 470 مرکز فعال را مورد بررسی قرار داده است، یادآور شد: در واقع این نظارت توسط استان ها انجام شده و پروفایل و رای جداگانه ای گرفته شده است. برای هر مرکز مراکز می توانند با توجه به وضعیت فعلی خود طرح تحول خود را طراحی و اجرا کنند.
وی افزود: برنامه آموزشی باید پویا و متناسب با اهداف استان باشد و رشته هایی که با بازار کار استان همخوانی ندارد حذف شود و در این راستا حدود 2000 کد رشته محل قطع شده است. برای پذیرش در بهمن ماه. از طرفی با توجه به اینکه مشاغل در حال تغییر است و در 20 سال آینده 80 درصد مشاغل فعلی کاهش و تغییر خواهد کرد و میانگین عمر شغلی 5 سال است، دوره ها باید بر اساس تحقیقات آتی به روز و اجرا شوند.
وی گفت: از نظر اقتصادی از اقتصاد آموزش محور به اقتصاد مهارت محور رسیده ایم.
معاون نظارت و ارزشیابی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در حال حاضر مراکزی برای تسهیل اشتغال به سمت اجرای فرآیند کاریابی تخصصی حرکت کرده اند و در این راستا تعداد قابل توجهی از مراکز مجوزهای لازم را دریافت می کنند. برای اعزام فارغ التحصیلان به محل کار
وی همچنین به وضعیت نظام صلاحیت حرفه ای در کشور اشاره کرد و گفت: فارس استانی با ظرفیت های فراوان است و باید موتور محرکه توسعه کمی و کیفی مراکز و همکاری در ایجاد صلاحیت حرفه ای باشد. سیستم. وی در پایان با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه گروهی که برای اشتغال تلاش می کنند نباید شب و روز را مانند اتاق جنگ دفاع مقدس بدانند، بر تلاش و تلاش شبانه روزی با رویکرد جهادی تاکید و از زحمات و تلاش های شبانه روزی تقدیر کردند. دکتر حبیب دانش منش سرپرست سابق واحد استانی ضمن تشکر و آرزوی موفقیت برای دکتر محمدحسین شفیعی در اجرای سیاست های دانشگاه.