غبارروبی مساجد مقدمه ای برای میهمانی خدا / سمنانی ها دست به کار شدند – خبرگزاری مهر ایران و امور روز جهان

خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – محمدحسین عابدی: هوا کاملاً بهاری است، اکثر جوانان به گویش شاهرودی صحبت می کنند.آ آنجا قدیمیپیراهن ساده ای پوشیده اند، چرا که خبری از هوای سرد روزهای قبل نیست و خورشید بر وسط آسمان مسلط است. مسجد باز است، گروهی داخل و قسمتی بیرون است. خادم از ساعت هشت صبح در را باز کرده است، اما گویا افرادی که برای غبارروبی مسجد می آیند به چند دسته تقسیم می شوند، زیرا تعدادی از کوچکترها تازه آمده اند.

همه بیایند

تعداد خانم ها مهمتر است، از کوچه کنار مسجد وارد می شوند و آنجا غوغا به پا کرده اند. برای صرفا وقتی می رسند، آماده کار هستند. یکی داره ون می ره و صدای گاز و جیغ بلبرینگ های قدیمی وانت نظر همه رو جلب میکنه… برو… برو… خیلی خوب!

چهار تشک روی ون وجود دارد که شسته و تمیز شده است. یک نفر به نام حاج احمد زنگ می زند mmm رضا (در گویش شاهرودی، همان محمدرضا) و یک بار یک پرستار که قرار است پسر بزرگ حاجی با سبیل نازک باشد و در نقش یک بیگودی با فرشی به عنوان کت و دیگری به عنوان بیگودی ظاهر می شود. قلک حاج احمد در حالی که با غرور به پسرش که با یک حرکت این دو فرش را بلند می کند خیره می شود، با لبخند می گوید: «همه چیز. خاکستر بر ندار وسیع گفتن البته منظور حاجی این است که همه خاکستر خودت بگیر!

در داخل مسجد، برعکس، در بیرون سکوت حاکم است، چهار گروه از مردم را می بینیم، گروهی از افراد مسئول. گرفتن قاب ها و طاقچه ها، محراب مسجد، محل چایخانه، کتابخانه و… را تمیز می کنند. گروه دوم وظیفه جارو کردن هر چیزی که روی زمین است را بر عهده دارند. دسته سوم شیشه ها را شستشو و نظافت می کنند و گروه چهارم نیز مسئولیت دارند غارت و زیرزمین و انباری مسجد را دور می اندازند تا تمیز شوند و وسایل داخل آن را دوباره کنار بگذارند.

غبارروبی مساجد مقدمه ضیافت الله/ سمنانی ها دست به کار شدند

همه یه گوشه بگیر

در قسمت خواهران هم تقریباً همین روال وجود دارد با این تفاوت که صدایی به گوش نمی رسد زیرا همه بی وقفه با هم صحبت می کنند.با چند لحظه دقت می بینید که همه خانم ها واقعاً هماهنگ با یکدیگر صحبت می کنند و مخاطب چگونه صحبت می کند. می تواند بفهمد کدام کدام است. جمله مال اوست، این یکی از عجایب است و ثانیاً چگونه شنیده و همزمان صحبت کرده، این یک داستان دیگر است!

یکی از اهالی منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بر غبارروبی مساجد تاکید زیادی شده و به همین دلیل سال هاست که مردم محلی و معمولا آخرین جمعه بعد از ماه رمضان تجمع می کنند. این کار ساخته شده

حاج محمدرضا رضوانی که از بزرگان محل به شمار می رود، می گوید غبارروبی مانند هر کار دیگر اصول و شرایطی دارد و اینطور نیست که جمعی مسجد را نظافت کنند و همان وقت بروند، بلکه کار در مسجد تقسیم شود. رسول خدا (PSL). . شخصی از فرش ها مراقبت می کند و می داند که برخی از فرش های بسیار کثیف باید فرش شوند. شستن و بقیه توسط زنان یا مردان شسته می شود.

وی گفت: کارهای هماهنگی بر عهده دیگران است، مثلاً اگر وظیفه نظافت انبار و زیرزمین مسجد را دارند، این افراد مسئول هماهنگی امور هستند و اینکه چه کسانی می آیند، به چه لوازمی نیاز دارند و… . وی افزود: بدون این دستور و اصول واقعا نمی توان جلو رفت.

اهمیت و قداست مسجد در فرهنگ عامه

متأسفانه روحانی مسجد برای کار بیرون از مسجد است و امکان مصاحبه وجود ندارد، اما یک روحانی جوان که در همان محل زندگی می کند می تواند چند کلمه به ما بگوید. وی از لهجه های فراوان دین مبین اسلام بر مسجد می گوید و می افزاید: معروف ترین و قدیمی ترین جمله ای که در فرهنگ همه ما ایرانیان در مورد مساجد وجود دارد و از دوران کودکی و مدرسه به ما آموخته شده این است که مسجد است. خانه خدا و در واقع قداست آنهاست که نشان می دهد چه جایگاهی در فرهنگ و دین ما دارد.

حجت الاسلام سید علی تو خوشحالی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان در تمامی مساجد شهرستان و استان برنامه های معنوی برگزار می شود و شاهد استقبال پرشور از برنامه های مساجد در این ماه خدا هستیم لذا باید شرایط مسجد را برای این امر مهیا کرد. وی تاکید کرد: آنها بدون هیچ شوق و منفعت شخصی وارد میدان می شوند و همه برای نظافت مساجد تمام تلاش خود را انجام می دهند.

گفت یادمان باشد که مسجد حتی به غبارروبی هم نگفت و آن عده از بزرگواران امروز به اینجا آمدند، همچنین دومین نکته ای که باید به آن تاکید شود این است که خود مردم صدها زحمت و کار و نظافت و … دارند. امروز این گونه در مسجد ظاهر می شوند، فرمود: همه اینها نشان می دهد که مردم ما چه هستند القاه آه تو آنها مسجد را سنگر دین می دانند و نسبت به آن احساس مسئولیت می کنند.

غبارروبی مساجد مقدمه ضیافت الله/ سمنانی ها دست به کار شدند

مکان مقدس مسجد

این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه مردم ما نسبت به مساجد به عنوان خانه خدا احساس مسئولیت دارند که با هیچ احساسی قابل بیان نیست، گفت: بخشی از وجود مردم ما به مسجد گره خورده است. پایه و الان حتی این نقش تقویت شده است، امروز همه مساجد ما یک صندوق قرض الحسنه هستند، یک صندوق اشتغال. تولید مثل حتی برای ارتقای شانس جوانان جویای کار و ده ها اقدام دیگر، آموزش های حرفه ای ارائه می کنند، بنابراین این کارکرد مسجد امروز حتی تقویت شده است و مردم نیز نسبت به مسجد احساس مسئولیت بیشتری می کنند.

تو خوشحالی با دست به اهالی مسجد اشاره می کند و می گوید: این شخصی که شیشه را تمیز می کند، مدیرعامل سابق شرکت نفت است که بازنشسته شده است، علاوه بر کمک های مالی که می کنند، مثلاً هزینه شست و شوی نصف آن را هم می پردازند. هزینه فرش های مسجد را دو تا سه نفر پرداخت می کردند که دیگری دانشجو بود. آه تو جی اینجا دانشگاه تهران است و در استادی است، پس هر کدام از این افراد در بیرون برای خود شخصیت و جایگاهی دارند، اما اینجا همه با تواضع مساجد را تمیز می کنند.

وی افزود: کجا می توان چنین جمعی از افراد مختلف، با سلایق مختلف، دیدگاه های متعدد، سطوح مختلف اجتماعی و اقتصادی و… پیدا کرد. زیر یک سقف برای یک هدف، یعنی خدمت به دین خدا، چنین تأثیر اجتماعی و کنشگری. و این یکی از برکات انقلاب اسلامی ایران و دین مبین اسلام است.

آمادگی برای مراسم معنوی ماه مبارک رمضان

یکی از افرادی که در این مراسم معنوی حضور یافت و از ابتدا با صدایی شاد به قرائت اشعاری در مدح نبی مکرم اسلام پرداخت.پ) او می خواند و مردم بین آیات درود می فرستادند. وی به خبرنگار مهر گفت: خادم مسجد یک وظیفه است چرا که مسجد در تمام طول سال با تواضع درهای خود را به روی ما باز کرده و ما را پناه داده است و اکنون نوبت ماست که این خدمات را ارائه کنیم. جایگزین برای مقابله و صرف چند ساعت که البته کوچکترین و کمترین مقدار کار است.

علی آقا رضایی با بیان اینکه مساجد در ماه مبارک رمضان کانون حضور خواهند بود بنابراین نیاز به غبارروبی است. یاقوت سرخ باید از آنها هم درست شود که در عید نوروز خانه هایمان را گردگیری می کنیم یاقوت سرخ ما این کار را برای آماده شدن برای ورود مهمان انجام می دهیم، مساجد هم باید برای مهمانی خدا آماده باشند، می گوید: کمترین کاری که می توانیم برای مسجد انجام دهیم این است که گوشه ای از کار را بگیریم. حتی بچه ها هم هستند و گاهی کارهایی مثل باز کردن تسبیح های درهم برای آموزش کار جمعی به آنها محول می شود. مزیت – فایده – سود – منفعت دیدن

در واقع اینجا همه گوشه ای از کار را گرفته اند، دوباره صدای اشعاری که در مسجد خوانده می شود طنین انداز می شود، این بار سخنرانی به زبان عربی در ماه رمضان است و نوید آمدن آن را می دهد. خادمان می گویند چند روز دیگر نماز افتتاح در مسجد اقامه می شود و تقریباً شروع یک ماه خدمت و خشوع در مساجد است. مساجدی که قرار است در آن جای بگیرند زیاد عاشق خاندان خدا باشید.

آن طور که مسئولان می گویند بیش از 500 مسجد برای حضور مردم در ماه رمضان آماده می شود و مردم محلی چشمی به مراسم معنوی ندارند. گرد و خاکی حضور دارند. 100 مسجد در دامغان، نزدیک به 160 مسجد در شاهرود، بیش از 80 مسجد در سمنان، 10 مسجد در شهمیرزاد و… تنها بخشی از تلاش مردم برای آماده سازی مساجد است. . مساجد با غبار از چهره مردم می توان خودش را کنار می‌زند و برای بهار دل‌ها آماده می‌شود.