علی بهادری جهرمی در ابتدای این برنامه با اشاره به برگزاری جلسات فشرده کمیته ویژه مسئول نهایی کردن لایحه برنامه هفتم توسعه در روزهای اخیر، گفت: از روز یکشنبه هفته گذشته دولت پرونده های مختلفی را بررسی کرده است. برنامه هفتم توسعه پیش نویس قانون همه روزه از ساعت 8 صبح الی 10 شب از سوی نهادهای ذی صلاح در کمیسیون ویژه ای که به همین منظور در داخل دولت تشکیل شده بود، بررسی می کردند.
وی افزود: لایحه برنامه هفتم توسعه در چارچوب سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه تدوین شد و در سیاست های کلی اهداف کلان برنامه مشخص شد. در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه، رشد اقتصادی 8 درصدی برای جبران تاخیر گذشته پیش بینی شده است. موضوعات مختلف مربوط به آنچه در سیاست های کلی تعیین شده است در جلسات بررسی می شود تا به بهترین نحو به اهداف تعیین شده دست یابیم.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: کشور ما از نظر منابع انسانی و طبیعی غنی است و این ظرفیت ها به ما این امکان را می دهد که بتوانیم رشد اقتصادی 8 درصدی را امیدوار کنیم. البته بخشی از رشد اقتصادی هر کشوری به تعاملات آن با سایر کشورهای جهان بستگی دارد و دولت از این توانایی برای تقویت اقتصاد کشور استفاده می کند.
وی درباره پیشرفت کریدور شمال به جنوب گفت: اخیرا راه آهن زاهدان-خاص را که بخشی از این کریدور است افتتاح کرده ایم و مسیرهای مختلفی از شمال به جنوب کشور طراحی شده و در حال پیشرفت است. دولت توجه ویژه ای به تکمیل آن دارد و سرمایه گذاری های کلانی برای این امر انجام شده و در قراردادهای خارجی نیز لحاظ شده است.
سخنگوی دولت درباره تفاوت ارز 4200 با سیاست ارزی اخیر بانک مرکزی گفت: در دوره گذشته بین 4200 دلار با قیمت واقعی ارز تفاوت قابل توجهی وجود داشت و همین امر باعث واردات ارز شد. کالاها رونق بگیرد و تولید داخلی برای خریداران زیان آور باشد. در دوره کنونی بازار نیما به دلیل کنترل عرضه و تقاضا دارای نرخ نسبتاً ثابتی است که سفارشی نیست و فاصله قیمتی زیادی با بازار آزاد ندارد. با این روش، واردات دیگر اقتصادی تر از تولید داخلی نخواهد بود و تولید داخلی تحت تأثیر قرار نمی گیرد.
بهادری جهرمی گفت: در سال 1401 بر حمایت از تولید در کشور تاکید ویژه شد و رشد اقتصادی کشورمان در حوزه صنعت و معدن به نرخ رشد 9 درصدی رسید. یکی از مهم ترین دلایل مشکل در بازار خودرو کمبود عرضه و تولید بود که طی چند سال کمتر از یک میلیون بود که با تقاضا فاصله زیادی داشت اما در سال 1401 به تولید یک میلیون و 300 هزار دستگاه رسیدیم. ، حدود 40 بیشتر از سال گذشته است. این بالاترین نرخ رشد تولید خودرو در سال های اخیر است.
وی در تشریح اقدامات دولت در سال 1401 گفت: در برق امسال حدود 6000 مگاوات افزایش تولید برق داشتیم که در تابستان امسال خاموشی نداشتیم. نرخ بیکاری ما در ابتدای دولت نزدیک به 10 درصد بود، اما اکنون به 8.2 درصد کاهش یافته است. این نرخ بیکاری به این معناست که ما هنوز مشکل داریم اما در حال بهبود هستیم.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای تحقق شعار سال گفت: دولت در 12 ماه گذشته 12 آیین نامه تخصصی در حوزه دانش را تصویب کرده است. ثبت کسب و کارهای دانش بنیان در سال جاری نیز نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
وی درباره لایحه مالی نیز خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی کشور ما در سال های اخیر عدم تعادل بودجه است که منجر به خلق پولی و در نتیجه تورم می شود. جهت گیری دولت سیزدهم در خصوص بودجه برای اینکه منابع واقعی را ببینیم و هزینه ها را در نظر بگیریم تا منجر به تورم نشود.
بهادری جهرمی گفت: عدالت محوری در افزایش حقوق و سرسام آور شدن حقوق کارکنان دولت به نفع حقوق بگیران از دیگر ویژگی های لایحه بودجه 1402 است که البته تاکنون به تصویب شورای اسلامی شهر نرسیده است.
سخنگوی دولت گفت: دولت سیزدهم از ابتدا طرح خود را برای نهضت تحول در قالب سند تحول ارائه کرد تا افکار عمومی از برنامه های آن مطلع شوند. در بسیاری از زمینه ها دولت جلوتر از برنامه مقرر در سند تحول حرکت کرده است، به عنوان مثال در زمینه تسهیل صدور مجوز که یکی از برنامه های میان مدت سند تحول تا سال 1402 بود. 270 هزار مجوز کسب و کار صادر شد. به صورت آنلاین نیز صادر شده است.
وی در خصوص اقدامات دولت یازدهم در حوزه سلامت گفت: در حوزه سلامت مدیریت موفق بحران کرونا با همکاری مردم انجام شد. نگارش نسخه های الکترونیکی، اجرای طرح داروار، دستیابی به روش ژن درمانی برای درمان سرطان خون، بیمه حدود 6 میلیون نفر در دهک های پایین جامعه، پوشش برخی بیماری ها مانند ناباروری و برخی داروها مانند داروهای بیماران مبتلا به SMA از جمله سایر موارد دولتی است. اقداماتی در حوزه سلامت انجام شده است.
دبیر هیأت مدیره در پایان درباره اقدامات دبیرخانه هیأت مدیره در سال 1401 بیان کرد: در طول یک سال گذشته 115 جلسه عادی و فوق العاده هیئت مدیره تشکیل شد که 734 مصوبه داشت و کمیته های دولتی تشکیل شد. همچنین نزدیک به 1000 جلسه برگزار کرد. این سازمان ها در مجموع 1386 پیشنهاد به دولت ارسال کردند که از این تعداد حدود 1200 پیشنهاد به نتیجه نهایی رسید. مجلس همچنین 217 بخش از قوانین مصوب، آیین نامه 201 بخش تدوین و 164 ماده نهایی شده است. ساماندهی این امور در دبیرخانه هیأت مدیره انجام می شود.
بیشتر بدانید: