به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، سازمان آمار ایران اعلام کرد: بر اساس نتایج این طرح، وزن گوشت قرمز انواع دام های کشتار شده در کشتارگاه های رسمی کشور در بهمن ماه 1401، 38 هزار و 974 تن بوده است. سهم گوشت گاو و گوساله بیشتر از سایر انواع است. یک تله بود.
بر اساس نتایج این بررسی، گوشت گاو با 20563 تن 52.8 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را تشکیل می دهد. گوشت گوسفند و گوسفند با 14986 تن، گوشت بز و بز با 2554 تن و سایر انواع دام با 871 تن معادل 38.4 درصد، 6.6 درصد و 2.2 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده است.
مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در بهمن ماه 1401 با ماه مشابه 1400 حاکی از کاهش 24 درصدی عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است. میزان عرضه گوشت در بهمن ماه 1401 نسبت به ماه مشابه 1400 برای گوسفند و بره 22 درصد، بز و بزغاله 13 درصد، گاو و گوساله 27 درصد، گاومیش و بچه گاومیش 20 درصد و 3 قطعه گوشت کاهش داشته است. % برای شتر و بچه شتر.
همچنین نتایج این طرح پیمایشی نشان می دهد که عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور در بهمن ماه 1401 نسبت به ماه قبل (دی ماه) حدود 5 درصد کاهش داشته است.
بیماری دام در کردستان
بنابراین گزارش نوده فراهانی، رئیس خانه اصناف ایران، امروز درباره دلایل گرانی گوشت گفت: یکی از دلایل گرانی، مشاهده بیماری گاو در منطقه است. استان کردستان که بخش زیادی از دام های کشور را تولید می کند به همین دلیل سازمان دامپزشکی خروج دام از استان را ممنوع کرده است.
وی افزود: پس از مدتی دامپزشک اجازه داد با ذبح حیوان و نگهداری چند روزه لاشه (برای از بین بردن عوامل بیماری زا) در استان، اجازه خروج گوشت قرمز از استان داده شود.
انتهای پیام/