جامعه امروزی نیازمند فعالیت هنری است

به گزارش خبرگزاری فارس، از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و انیمیشن، سید علیرضا حسینی، محمد صوفی، رضا خوشدلراد و حامد شکیبانیا اعضای هیئت مدیره انجمن فیلم مستند سعید رشتیان، تهیه‌کننده و مستندساز سابق، در دیدار با محمد حمیدی مقدم، مدیرعامل. عبدالحسین بدرلو معاون مستند و هومان مرادی کرمانی مدیر مستند کانون در خصوص ارتقای نقش تهیه کننده در سینمای مستند و توجه به تاثیر تهیه کننده در تولید آثار فاخر و جاری صحبت کردند. مسائل سینمای مستند

سعید رشتیان در این دیدار گفت: با توجه به شرایط عمومی جامعه، فرصت خوبی است که مستندسازان و سینماگران بیایند و کار هنری تولید کنند. جامعه نیازمند گفتگو، استدلال، عقلانیت و تعامل است. آثار هنری فرصتی است برای زنده کردن این گفتگوها. مستندسازی دعوتی است برای بیان مسائل، طرح مسائل و فراهم کردن بستری برای گفتگو در مورد مسائل جاری. مدیران باید این فضا را ارائه دهند، فکر می کنم مدیران هم می دانند که فعالیت هنری بخشی از گشودگی است که جامعه امروز برای عبور از بحران ها به آن نیاز دارد. توجه به نقش تهیه کننده موضوع دیگری است که باید جدی گرفته شود، به نظر من مشکل جدی سینمای مستند ایران نادیده گرفتن نقش تهیه کننده در روابط تولید است.

رضا خوشدل راد در ادامه این بحث گفت: در پروژه های دولتی در مواردی که تهیه کننده حرفه ای همراه گروه بود اگر مشکلی پیش می آمد این تهیه کننده با مدیران وارد بحث می شد و تولید به شکل مطلوب ادامه پیدا می کرد. در سینما و تلویزیون مدیرانی هستند که فکر می کنند تهیه کننده چرخ اضافی برای یک پروژه است و باید حذف شود.

در ادامه این نشست سید علیرضا حسینی به اهمیت حضور تولیدکنندگان در پروژه ها پرداخت و به تشریح جایگاه تولیدکنندگان پرداخت و گفت: من هم مانند آقای رشتیان معتقدم امروز عقلانیت دوران است و تجربه نشان داده که این عقلانیت بیشتر است. و در میان تهیه کنندگان فیلم مستند جدی تر است. یک تهیه کننده خبره و آشنا می تواند روند تولید و کیفیت کارها را بهبود بخشد. از جناب آقای حمیدی مقدم به عنوان تهیه کننده انتظار دارم که به شأن و جایگاه معنوی و حرفه ای تهیه کننده توجه بیشتری داشته باشند، اینکه عده ای با بودجه اندک و بدون تهیه کننده شروع به تولید می کنند نمی تواند به نفع سینما باشد. مستند. خوشبختانه، من این منظره را در وسط ندیدم.

محمد صوفی یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره نیز در این نشست گفت: این موضوع سال ها با مسئولان مختلف در میان گذاشته شده است اما اتفاقات ماه های اخیر این بحث را تجدید می کند. به نظر من ما انسان ها هرکدام ایراداتی داریم اما باید در کار گروهی و صنفی خرد جمعی حاکم باشد و این بهترین رفتار را در ما بروز می دهد. این رفاقت در گروه تهیه کننده وجود دارد. همانطور که دوستان اشاره کردند در شرایط کنونی اعضای صنف تولیدکنندگان می توانند نقش محوری در تاریخچه مستندسازی پروژه های دولتی داشته باشند.

حامد شکیبانیا با تاکید بر اهمیت شورای کامپوزیت مستند، تعامل صنف تهیه کنندگان با مرکز گسترش و سازمان سینمایی برای تحقق هر چه سریعتر این طرح را برجسته کرد.

محمد حمیدی مقدم پس از استماع سخنرانی های مختلف حاضران با اشاره به وضعیت مرکز گسترش در معادلات تولید گفت: در مرکز گسترش به عنوان یکی از اصلی ترین مراکزی که امکان ساخت فیلم مستند را فراهم می کند. نقش یک تهیه کننده حرفه ای و مبتدی مهم است. تولید حلقه مفقوده تولید مستند است، در حالی که در نگاه توسعه محور و با توجه به رویکردهای جدید فیلمسازی، تهیه کننده می تواند منبع خلاقیت، شجاعت و نوآوری باشد. برای ما، در مرکز توجه، جایگاه تولیدکننده از این منظر حیاتی است.

وی ادامه داد: برای ما مهم است همانطور که به جایگاه و نقش کارگردان در تولید اهمیت می دهیم، به تاثیر تهیه کننده توجه کنیم و برای ساخت یک مستند فاخر، ماندگار و تاثیرگذار همه جوانب را در نظر بگیریم. اثر هنری. . البته تهیه کننده می تواند یکی از ارکان اصلی در مرحله تولید، پخش، نمایش و پخش باشد.

مدیرعامل مرکز گسترش با اشاره به تلاش و توجه محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی برای تکمیل پروژه مستند پروژه های دولتی گفت: همانطور که همه می دانیم موضوع معیشت یکی از دغدغه های مردم بوده است. سینماگران در ماه های اخیر پروژه مستند یکی از اولویت های جدی ماست و اصرار داریم که زمینه تحقق آن را فراهم کنیم و خیلی زود از مرحله جلسه و بحث به مرحله اجرای این طرح خواهیم رسید. قطعا در اجرا مشکل داریم، یعنی باید کارگردان ها و تهیه کنندگان را وارد یک سیستم کرد و نمایندگان روابط عمومی و سازمان از سازمان های بزرگ باید وارد این سیستم شوند تا تهیه کننده ها و کارگردان ها را انتخاب کنند و مستند را به یکی از شناخته شده ها تحویل دهند. اعضایی که هویت آنها تایید شده است. ولش کن.

در این جلسه پیرامون برگزاری جشنواره های منطقه ای یا نمایش های استانی مستند در مراکز استان ها، برگزاری کارگاه های آموزشی و تولید فیلم مستند بحث و تبادل نظر شد.

انتهای پیام/




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید