به گزارش خبرگزاری تسنیم ، علی مویدی خرم آبادی با حضور در برنامه «نگاه یک» با بیان اینکه این ستاد در سال 1381 به دستور رهبر معظم انقلاب ایجاد شد، می افزاید: 26 فروند هواپیما در این ستاد فعالیت می کنند. و هر دستگاه وظایف و ماموریت های خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال 1392 تصویب و تصویب شد، ادامه داد: این قانون بسیار خوب و مترقی است و به همه ابعاد مبارزه اعم از پیشگیری و مقابله پرداخته است. تمرکز قانون بر پیشگیری است و این ستاد در مسیر راهبردی قرار دارد.
ماویدی افزود: تحقیق و تفحص ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط اعضای شورای اسلامی در سال های 94 و 1395 انجام و در اردیبهشت 98 در صحن علنی مجلس قرائت شد.
وی ادامه داد: این تحقیق و بررسی را به تفصیل بررسی و کاستی ها و ایرادات آن را بررسی کرده ایم و همکاری خوب نهادها در سال 1396 باعث شده بیش از 70 درصد از این وظایف در کمتر از یک سال به بهره برداری رسیده و به اتمام برسد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: نمایندگان مجلس زحمات یگان های مرتبط با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را نپذیرفتند و گزارش تحقیق و تفحص برای اصلاحات و بسیاری از آنها لحاظ نشد. وظایف این کرسی در اردیبهشت ماه سال جاری آخرین روز کاری مجلس بود.
وی افزود: در سال ۱۳۹۶ موضوع ارتقای مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در اولویت اول خود تحت عنوان برنامه سامانه ها قرار دادیم.
مویدی بیان کرد: در حرکت جهادی و تلاش های دوگانه و تعاملی دستگاه ها در سال 1396 بسیاری از این سامانه ها را عملیاتی کرده و توانسته ایم این مبارزه هوشمندانه را از منابع رسمی برشماریم.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، محاسبه شورای اسلامی شهر مبنی بر کشف تنها 5 درصد کالای قاچاق را نپذیرفت و افزود: بخش قابل توجهی از قاچاق از مبادی غیررسمی و از سال 1397 انجام می شود. ، پلیس شورای امنیت اقتصادی عملیاتی را در 13 انجام داده است ما گمرک اصلی را ایجاد کردیم که در کنار گمرک یک سوپاپ اطمینان دارد.
وی با اشاره به اینکه به طور معمول 15 تا 20 درصد جرایم کشف می شود، گفت: ادعا نمی کنیم که جرایم قاچاق کالا و ارز به صفر رسیده است، اما اقدامات پیشگیرانه ما به گونه ای است که قاچاق نسبت به سال 1394 کاهش چشمگیری داشته است.
ماویدی با بیان اینکه در حوزه مقابله با قاچاق کالا توانسته ایم 30 تا 40 درصد قاچاق را کاهش دهیم، افزود: قاچاق کالا از 25 میلیارد دلار در سال 1394 به حدود 12 میلیارد دلار در پایان سال 1396 رسیده است.
رئیس ستاد قاچاق کالا و ارز افزود: این محاسبات بر اساس فرمول، منطق و مدل دانشگاهی و حاصل تلاش دست اندرکاران حوزه پیشگیری و مقابله است.
وی گفت: کمیته فنی متشکل از نهادهای مختلف از جمله مرکز آمار ایران این محاسبات را انجام داد.
ماویدی با بیان اینکه در چند سال گذشته تمرکز دولت بر به حداقل رساندن معضل قاچاق بوده است، افزود: ورود کالای قاچاق از مبادی رسمی حداقل در 13 گمرک بزرگ به حداقل رسیده است.
وی افزود: شرایط صادرات و واردات کشور در سال 1396 رویکرد جدیدی به موضوع برجام داشت و دولت بر کنترل گلوگاه ها تاکید کرد و انصافاً شاهد قاچاق کالایی مانند خودرو نبوده ایم.
ماویدی با تاکید بر اینکه قاچاق یک پدیده پیچیده و مافیایی است، گفت: قوانین دور زده می شود، بنابراین قوانین و مقررات باید به روز و بازدارنده باشد.
وی افزود: قاچاقچیان منتظر فرصت هستند و نبود یا نبود قوانین این فرصت را به آنها می دهد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: متأسفانه در تجارت خارجی تعدد مدیریت باعث شده آثار مثبت سیاست ها به نتیجه قابل قبولی نرسد و در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه تجارت شاهد پیام های قاچاق باشیم. مرز ها.”
مویدی اضافه کرد: مرزنشینان مرزبانان کشورمان محسوب می شوند و نظام موظف به تامین معیشت آنان و یکی از سیاست های فعلی ستاد است. برمبنای توسعه، مسئله مردم کولبری و مرزبانی است که اگر نیاز آنها را نبینیم، قطعاً تحت تأثیر تحرکات و تهدیدات دشمن قرار خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: ما برای ترددهای مرزی حق داریم و این حقوق باید در قالب مبادلات تجاری باشد.
رئیس ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: پیشنهادی به دولت داده ایم که پس از تصویب آیین نامه، دولت آن را اجرایی می کند و بر اساس آن می توانیم سقفی برای معاملات تجاری مرزی برای مرزنشینان تعیین کنیم که خانواده ها ماهیانه به آن پرداخت کنند. و سالانه مبلغ و مبلغی برای توسعه زمین با اجزای خاص خود در نظر گرفته شود که به زودی آغاز خواهد شد.
وی افزود: حدود 5200 لنج در جنوب کشور ساماندهی شده و مقرراتی از قبیل سوخت، تعداد سفر، حجم واردات و صادرات برای آنها در نظر گرفته شده است که باید با یک سری در مقررات گمرکی گنجانده شود. معافیت ها بسته به نیاز مسافران برون مرزی.
رئیس ستاد قاچاق کالا و ارز گفت: حدود 17 سازمان در مرزها مسئولیت دارند و ما نیاز به قانون تجارت منسجمی داریم که بتواند نیاز امروز ما را برطرف کند و باید به یک فرمانده و تصمیم گیرنده نهایی در مرز برسیم.
وی افزود: با آسیب شناسی انجام شده یکی از دلایل وجود قاچاق و پدیده دزدی دریایی و دریانوردی به دلیل تعدد قوانین است و تاکنون نتوانسته ایم مشکل را به خوبی حل کنیم قوانین به روز می شوند و یک ساختار واحد شکل می گیرد.» این مشکلات باقی خواهند ماند.
مویدی درباره مافیای قاچاق نیز گفت: باید بیشتر وقت خود را به بحث پیشگیری اختصاص دهیم و روی مافیای موجود تمرکز کنیم که قبلا هم اتفاق افتاده است و امروز در ضربه زدن به باندهای سازمان یافته موفقیت های خوبی داشته ایم. .
رئیس ستاد قاچاق کالا و ارز ادامه داد: طی دو سال و نیم گذشته بیش از چهار میلیارد دلار در رجیستری تلفن همراه صرفه جویی کرده ایم و امروز هیچ گوشی بدون پرداخت حقوق دولتی فعال نمی شود.
مویدی گفت: امروز موضوع ثبت سیگار را شروع کردیم که سیگار از زمان تولید تا مصرف باید رصد شود و سامانه شناسایی فعال و عملیاتی شده است و شناسه ردیابی را نیز در لوازم خانگی فعال خواهیم کرد.
رئیس ستاد قاچاق کالا و ارز افزود: ثبت یکی از شاهکارهای نظام و دولت است که وظیفه ای قابل سنجش و محاسبه به مردم ارائه می شود و در این راستا وزارت ارتباطات، وزارتخانه اطلاعات، وزارت امنیت و همه حوزه های اقتصادی همکاری داشتند.
وی گفت: امروز با ورود گوشی های تلفن همراه به کشور تجار با تبلیغات و پرداخت حقوق دولتی آن را وارد می کنند و سال گذشته نیز بر موضوع گارانتی نظارت داشتیم و امروز با فروش موبایل گارانتی شد. دوره نیز اعلام خواهد شد.»
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: پیش از این 28 بازرگان گوشی تلفن همراه وارد می کردند اما اکنون این تعداد به 200 بازرگان افزایش یافته است.
مویدی اضافه کرد: رتبه سوم واردات سه ماهه امسال مربوط به گوشی تلفن همراه است و نشان می دهد که وقتی برای ساماندهی واردات و صادرات اقداماتی انجام می دهیم همه عوامل مرتبط در مسیر درستی قرار دارند و امروز انجام نمی دهیم. هر نوع تلفن همراه قاچاق داشته باشید.
انتهای پیام/